Pressemeddelelse fra GF Forsikring

 

Friværdi-MC’ere lever livet farligt

GF SIKKERHEDSPRIS: Flere og flere danskere kører motorcykel, og i løbet af de seneste fem år er andelen af dræbte og alvorligt tilskadekomne motorcyklister fordoblet. Den udvikling vil en forening af frivillige motorcyklister med base i Østbirk være med til at vende. Et initiativ, som hædres med GF Forsikrings sikkerhedspris.

De stærkt øgede friværdier på boligmarkedet har gjort det muligt at realisere drømmen for mange mænd - men også for stadig flere kvinder – om at supplere bilen med en motorcykel. Men drømmen har en bagside, fortæller formand for GF Forsikrings sikkerhedspriskomite, dokumentationschef i Rådet for Større Færdselssikkerhed, Jesper Sølund: - Motorcyklisternes andel af de dræbte og alvorligt tilskadekomne i trafikken siden 2004 næsten er fordoblet, og gennemsnitsalderen for de dræbte og alvorligt tilskadekomne motorcyklister er nu nær de 40 år.

- De vigtigste grunde til ulykkerne er, at det for mange kniber med at få rutine og erfaring, fordi motorcyklerne kun luftes i weekenden. Samtidig skal der mindre til for at få alvorlige og dødelige skader, jo ældre man bliver, fortsætter Jesper Sølund.

Østjylland har Danmarksrekord i ulykker Det var derfor på en alvorlig baggrund, at GF Sikkerhedspris går til foreningen MC Sikkerhed, der vil gøre en aktiv indsats for at forebygge ulykker. Prisen på 23.000 gives til afholdelse af køretekniske kurser for motorcyklister i alderen 35-55 år og blev torsdag overrakt på Køreteknisk Anlæg i Horsens.

- Det er en kendsgerning, at det østjyske i flere år har haft den største andel af alvorlige motorcykelulykker. Så er det jo rigtigt godt med lokale initiativer, som ikke alene er kompetente - men oven i købet også er frivillige, sagde formand for GF Forsikring i Horsens, Christian Hermansen, som selv er motorcyklist.

Kurser virker forebyggende

- MC-kurser kan give motorcyklisterne meget bedre tekniske færdigheder til at undgå kritiske situationer – og løse dem korrekt, hvis ulykken sker. Foreningen MC Sikkerhed fortjener en hjælpende hånd, konstaterede Christian Hermansen.

- I er nogle meget seriøse instruktører og I har et rigtig godt kursusprogram at tilbyde alle motorcyklister – unge som ældre – mænd som kvinder, lød det samstemmende fra Flemming Skov fra Køreteknisk Anlæg i Horsens, da han talte til foreningens instruktører.

Prisen blev modtaget af foreningens formand, Allan Jeppesen. Og efter prisoverrækkelsen gav en række af de frivillige ”MC-sikkerhedsræsere” smagsprøver på deres kunnen på det køretekniske anlæg. MC Sikkerhed har base i Østbirk, men tilbyder kurser for motorcyklister over hele Danmark.

Fakta om GF Sikkerhedspris

Ud over foreningen MC Sikkerhed til går GF Sikkerhedspris i år til Hornbæk Skole, skolerne i Køge kommune, hjemmehjælpere i Herning, førstehjælpskurser i Randers og Egebjerg Friskole på Sydfyn. GF Sikkerhedspris blev stiftet i 2005 med det formål at fremme trafiksikkerheden i Danmark.

Hvert år uddeles ca. 200.000 kr. til et eller flere formål. Pengene til prisen kommer fra GF Sikkerhedsdag, der foregår på køreteknisk anlæg hvert år over hele landet. Hver bilist betaler 100 kr. som går ubeskåret til prisen. På den måde hjælper GF-bilisterne ikke alene sig selv - og forsikringsselskabet – med at blive dygtigere bilister. De hjælper også andre.

Næste ansøgningsfrist for gode initiativer er 1. september 2009. På GF Forsikrings hjemmeside er der mere information om prisen og om, hvordan man søger. 

Kontaktinformation:

Kommunikationsmedarbejder Rikke Rosenvold, GF Forsikring, tlf. 72 24 42 08. E-mail: riro@gf-forsikring.dkHorsens. PRIS FOR AT FOREBYGGE ULYKKER: De store smil var fremme, da Allan Jeppesen, til højre, formand for foreningen MC Sikkerhed, modtog GF Sikkerhedspris. Prisen blev overrakt af Christian Hermansen fra GF.
 


SIKKERT RÆS: Motorcykler og trafiksikkerhed er ikke altid ord, der rimer på hinanden. Det vil en forening med base i Østbirk nu lave om på.
Del siden:

Kontakt


Foreningen MC Sikkerhed
Hjortekærsvej 172A
2800 Lyngby

administration@mc-sikkerhed.dk
Telefon: 9391 0200

CVR 33729057

Sponsorer